Meny

Om oss

Vilka står bakom Sverigetrampet?

Bakom Sverigetrampet står de två Biomedicinarna Simon Gustavsson (cyklisten) och Tommy Ivarsson (projektkoordinator). Både Simon och Tommy har en utbildning i Biomedicin från Halmstad Universitet och är båda konditionsidrottare med fokus på utmaningar, stora som små.

Tillsammans så driver de Umara AB, ett företag som är verksamt inom idrottsnutrition med fokus på just uthållighetsidrottare. I Umara gräver de i vetenskap och tillverkar sätter samman olika typer av energiprodukter för idrottare som vill prestera.

Tillsammans så har de även grundat en av Sveriges största kostnadsfria idrottsföreningar vid namn Umara Sports Club. Föreningen drivs helt idéellt av medlemmarna i föreningen som i dagsläget hyser över 600 idrottare.

Sist men inte minst så driver de även utbildningsplattformen Prestera Mera vars syfte är att lära idrottare mer om området idrottsnutrition genom podcast, videocast och artikelskrivande. Allt för att idrottare runt om i landet ska ha mer kött på benen när de utför val inom sin idrott.

Övriga i teamet

Givetvis så drivs Sverigetrampet inte enbart utav Simon och Tommy utan hjälp fås från många andra människor runt i deras närhet. Däribland Jennie Almström som sköter säkerhet och planering. IT-Experten Erik Arenhill som sköter det mesta inom IT och kommunikation. Samt Oscar West som ansvarar för grafik i form av film och foton.

Vem är cyklisten?

Idrottaren Simon Gustavsson från Borås vill visa dig att med kunskap om din kropp och en tillräcklig vilja så kan du göra vad som helst.

Simon kommer cykla från Sveriges nordligaste punkt, Treriksröset, hela vägen ner till den allra sydligaste punkten i Smygehuk på 14 dagar. Bara det är en bedrift, men det har faktiskt gjorts tidigare. Han kommer inte heller att ta den rakaste vägen, utan vill även uppleva Sverige. Därav cyklar han ner till Göteborg via inlandsvägen**, därefter ner längs västkusten mot Smygehuk. Hela cykelturen kommer ske i 100% fastande tillstånd. Han kommer inte äta eller dricka en enda kalori någon gång under dessa 14 dagar utan kommer enbart drivas av egna fettreserver , vatten och salt.
För att klara av detta kommer han överäta under 120 dagar* för att öka 17 kg i vikt och lägga på sig 12,5 kg fettmassa inför start. Det är denna mängd energi som det rent teoretiskt kostar att cykla 240 mil på två veckor.

* Uppdatering från projektets tidigare plan om att utföra viktuppgången om 60 dagar.
** Ändrad resväg, från början tänkt att gå via Stockholm